Strona: Spotkanie informacyjne z zespołem ProtoLab - 17 października 2019 / Wydział Matematyki i Fizyki Stosowanej

Spotkanie informacyjne z zespołem ProtoLab - 17 października 2019

2019-10-04

Zapraszam wszystkich zainteresowanych na spotkanie informacyjne z zespołem ProtoLab Podkarpackiego Centrum Innowacji Sp. z o.o., które odbędzie się 17 października 2019 r. o godzinie 11:00 w budynku V - Rektorat - aula V1.

Podczas spotkania Animatorzy ProtoLab przedstawią działalność Podkarpackiego Centrum Innowacji Sp. z o.o., a w szczególności możliwości korzystania przez studentów z pracowni ProtoLab oraz organizowanych warsztatów i szkoleń.

Podkarpackie Centrum Innowacji Sp. z o. o. współpracuje z Politechniką Rzeszowską, Uniwersytetem Rzeszowskim oraz Wyższą Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie. PCI Sp. z o. o. znajdują się trzy platformy: Waloryzacja B+R, Badania zlecone, ProtoLab. W ramach każdej z tych platform realizowane są różne zadania i tak w ramach platformy Waloryzacja B+R, PCI przeprowadziło nabór konkurs na granty B+R dla zespołów naukowych w których aplikowali m.in. naukowcy Politechniki Rzeszowskiej. W ramach badań zleconych tworzona jest Regionalna Sieć Laboratoriów Badawczych inwentaryzująca informację na temat potencjału badawczego. Ostatnia platforma ProtoLab jest przestrzenią, z której mogą korzystać bezpłatnie zarówno studenci jak i doktoranci. W ProtoLab znajdują się sale oraz pracownie, w których użytkownicy mogą tworzyć prototypy oraz innowacyjne rozwiązania. Główną zaletą jest możliwość odbywania szkoleń oraz nabywania umiejętności pożądanych w przemyśle 4.0.

Podczas spotkania zostanie przedstawiona platforma przeznaczona dla studentów – ProtoLab (https://protolab.pcinn.org/).

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych studentów i pracowników naukowych.

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję