Strona: Egzamin sprawdzający dla kandydatów na studia II stopnia na kierunku matematyka / Wydział Matematyki i Fizyki Stosowanej

logo_jpg32023.jpg

Egzamin sprawdzający dla kandydatów na studia II stopnia na kierunku matematyka

Kandydat będący absolwentem kierunku matematyka na Politechnice Rzeszowskiej, który na studiach pierwszego stopnia przystąpił do egzaminu dyplomowego w formie pisemnej, ubiegający się o przyjęcie na studia drugiego stopnia jest zwolniony z egzaminu sprawdzającego, a uzyskany przez niego wynik egzaminu dyplomowego będzie brany pod uwagę jako ocena z egzaminu sprawdzającego. ­­­­­

Absolwenci kierunku matematyka studiów pierwszego stopnia innych szkół wyższych, na których egzamin dyplomowy odbywa się w formie pisemnej są zwolnieni z egzaminu sprawdzającego o ile zakres, treść i forma tego egzaminu odpowiada zakresowi, treści i formie egzaminu dyplomowego na kierunku matematyka na Politechnice Rzeszowskiej.

Jeżeli kandydat ubiegający się o przyjęcie na studia drugiego stopnia na kierunku matematyka ukończył inny kierunek studiów pierwszego stopnia, musi obowiązkowo przystąpić do egzaminu sprawdzającego kwalifikacje i kompetencje wymagane do podjęcia studiów drugiego stopnia na kierunku matematyka.

Egzamin sprawdzający posiadane przez kandydata kwalifikacje i kompetencje, wymagane do podjęcia studiów drugiego stopnia na kierunku matematyka, odbywa się zgodnie z „Regulaminem przeprowadzenia egzaminu sprawdzającego”, obowiązującym na Wydziale Matematyki i Fizyki Stosowanej (link poniżej).

Regulamin przeprowadzenia egzaminu sprawdzającego posiadane przez kandydata kwalifikacje i kompetencje wymagane do podjęcia studiów drugiego stopnia na kierunku matematyka w roku akademickim 2022/2023

Zakres egzaminu sprawdzającego

Komunikat dotyczący terminów egzaminu sprawdzającego

 

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję