Strona: Studenci WMiFS stypendystami Marszałka Województwa Podkarpackiego / Wydział Matematyki i Fizyki Stosowanej

logo_jpg32024.jpg

Studenci WMiFS stypendystami Marszałka Województwa Podkarpackiego

2025-12-16
, red.  M.Wołowiec-Musiał, U.Bednarz
Uroczysta gala "Stypendia Marszałka Województwa Podkarpackiego"

2 grudnia 2025 r. w Podkarpackim Centrum Innowacji w Rzeszowie odbyła się gala podsumowująca XI edycję programu stypendialnego Samorządu Województwa Podkarpackiego. Podczas uroczystości wręczono stypendia Marszałka Województwa Podkarpackiego studentkom i studentom pierwszego roku studiów, którzy w roku akademickim 2025/2026 rozpoczęli kształcenie na uczelniach wyższych na terenie województwa podkarpackiego oraz uzyskali co najmniej 75% punktów z egzaminu maturalnego na poziomie rozszerzonym z jednego z przedmiotów: biologii, chemii, fizyki lub matematyki. Łącznie stypendia otrzymało 114 osób, w tym 56 studentek i studentów Politechniki Rzeszowskiej. Najwięcej na PRz stypendiów uzyskali studenci lotnictwa i kosmonautyki - 27 osób, 7 osób z inżynierii i analizy danych, 6 osób  z automatyki i robotyki, 5 osób z informatyki, 3 osoby z inżynierii farmaceutycznej, po dwie osoby z biotechnologii, finansów i rachunkowości, a pojedynczy studenci z innych kierunków. 

Wśród uhonorowanych stypendiami znalazło się ośmioro studentek i studentów Wydziału Matematyki i Fizyki Stosowanej, w tym siedem osób z kierunku inżynieria i analiza danych oraz jedna osoba z  kierunku matematyka.

Z kierunku inżynieria i analiza danych stypendia otrzymali : Kamila Duszkiewicz, Aleksandra Flis, Szymon Jucha, Julia Kozimor, Meyaki Mroczkowski, Amelia Siwak i Milena Wołos.

Z kierunku matematyka stypendium otrzymał Filip Szubart.

Wszystkim stypendystom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!

Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.