Strona: Stypendia Marszałka Województwa Podkarpackiego / Wydział Matematyki i Fizyki Stosowanej

Stypendia Marszałka Województwa Podkarpackiego

2024-03-07
, red.  Urszula Bednarz
Stypendyści

W roku akademickim 2023/2024 stypendystami Marszałka Województwa Podkarpackiego zostało 113 studentów pierwszego roku podkarpackich uczelni. Wśród nich jest aż 64 studentów Politechniki Rzeszowskiej. Warunkiem otrzymania stypendium było uzyskanie wyniku maturalnego na poziomie co najmniej 75%, z biologii, chemii, fizyki lub matematyki – na poziomie rozszerzonym. Stypendia mogą otrzymać studenci pierwszego roku studiów stacjonarnych i niestacjonarnych, podejmujący je po raz pierwszy, na studiach pierwszego stopnia lub jednolitych studiach magisterskich. Wyróżnieni w tym roku akademickim stypendyści uzyskali aż od 82 do 100% z wybranych przedmiotów.

Wśród stypendystów największą grupę 23 osób stanowili studenci lotnictwa i kosmonautyki. Ponadto wśród wyróżnionych znalazło się 8 studentów inżynierii i analizy danych, 8 studentów informatyki, 5 studentów finansów i rachunkowości, 4 studentów budownictwa, 4 studentów inżynierii farmaceutycznej, 3 studentów matematyki oraz studenci z kierunków: architektura, elektromobilność, automatyka i robotyka, elektrotechnika, inżynieria mechaniczna, inżynieria chemiczna i procesowa, mechatronika, zarządzanie i zarządzanie i inżynieria produkcji.  

Warto podkreślić że, aż 11 studentów z Wydziału Matematyki i Fizyki Stosowanej znalazło się w tak prestiżowym gronie.

Wyróżnieni stypendiami studenci kierunku inżynieria i analiza danych to m.in.: Marta Flis, Faustyna Gryboś, Nina Magdoń, Martyna Pasek, Hubert Perkowski, Agnieszka Słapińska.

Wyróżnione stypendiami studentki z kierunku matematyka to: Weronika Gabryel, Oliwia Kiełbalska, Kinga Kopiec.

Wszystkim wyróżnionym serdecznie gratulujemy!


Powrót do listy aktualności

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję